خرید گز
گز نوعي شيريني از شهر اصفهان است که با شکر ، عسل ، مغزهاي بو داده و سفيده هاي تخم مرغ درست مي شود. داراي بافتي جويدني است و همچنين داخل آن ميتواند آجيل هاي بو داده ، ميوه هاي خرد شده و طعم دهنده هايي مانند ليمو و شکلات باشد. این خوراکی به مرور زمان تکامل يافته و محبوبيت بيشتري پيدا کرده اند؛ زيرا متناسب با سبک زندگي سريع مردم امروزي است. از گز نرم اغلب در انواع شيريني و شکلات استفاده مي شود. با توجه به آداب و رسوم مردم ایران که دارای مهمانی های متفاوتی هستند قطعا خرید گز جزء برنامه های اصلی مردم ایران می باشد.
همچنین زمانی که مردم به شهرهای تولیدکننده آن همچون اصفهان سفر می کنند حتما خرید گز را جزء برنامه های خود قرار می دهند.
هر چند خرید گز به صورت سنتی و از مغازه ها لطف خود را دارد اما هم اکنون شما می توانید خرید گز را به صورت اینترنتی از معتبرترین برند گز کشور یعنی گز دردشتی انجام دهید.
راهنمای خرید گز
به دلیل دردسر هایی زیاد موقع درست کردن آن بیشتر مردم خرید گز را از فروشگاه ها ترجیح می دهند. شما می توانید این شیرینی را از فروشگاه ها در شهر اصفهان خریداری کنید و یا می توانید آن را همراه با بسته بندی های زیبا به صورت آنلاین از سایت خرید گز دردشتی خریداری نمایید.
اما برای خرید گز باید به چند نکته مهم توجه داشته باشید که در ادامه به مهم ترین آن ها اشاره خواهیم کرد.
- برای خرید گز در مرحله اول به برند و فروشگاه آن توجه کنید. متاسفانه فرآیند تولید آن در تولیدی های غیر مجاز ممکن است باعث کاهش کیفیت آن شود. خرید گز از برندهای معتبر این اطمینان را به شما می دهد که آن را با کیفیت خریداری کنید.
- نکته دوم در خرید گز توجه به نوع آن می باشد. در فروشگاه گز دردشتی انواع مختلف آن در بسته بندی ها و وزن های مختلف وجود دارد که این امکان را به شما می دهد تا بسته به نیاز خود خرید گز را انجام دهید.
- مسئله بعدی عدم خرید گز به صورت فله می باشد. با توجه به شیوع کرونا حتما در هنگام خرید گز از مدل بسته بندی استفاده کنید.
- این شیرینی دارای مغزهای مختلفی است. در صورت امکان از خرید گز ترکیبی با مغز بادام، پسته و مخلوط استفاده کنید.
- نکته بعدی در خرید گز توجه به بسته بندی آن است. انواع مختلفی از بسته بندی های گز موجود است که با توجه به نیازتان می توانید مدل مناسب را انتخاب کنید. برخی از بسته بندی ها مناسب کادو دادن هستند و برخی دیگر مناسب استفاده روزانه در منزل می باشند.
گز چيست؟
ایین خوراکی يک ماده غذايي خوشمزه است که معمولاً با شکر يا عسل ، ميوه ها و آجيل درست مي شود. جدا از اينکه يک ماده شيرين مفيد است ، مواد مغذي موجود در آن باعث افزايش خلق و خو و انرژي مي شود. این شیرینی معمولاً در ميله هايي که بسته بندي هاي کوچکي دارند ، مصرف مي شود. مي توان آنها را با کاغذ برنج خوراکي ، شکلات ، قنادي ها و ساير پوشش ها پوشاند تا گز چسبناک را بپوشاند.
انواع گز
این خوراکی دو نوع دارد: قهوه اي و سفيد. گز سفيد را از سفيده شلاق مي زنند در حالي که گز قهوه اي از عسل يا شکر قهوه اي رنگ مي گيرد.
از نمونه انواع سالم این خوراکی به جاي شکر فرآوري شده با عسل درست مي شوند که براي سلامتي بسيار مضر است. قندهاي فرآوري شده به موارد جدي سلامتي مانند سرطان ، چاقي ، ديابت ، بيماري هاي قلبي ، التهاب مزمن ، فشار خون بالا و بيماري کبد چرب کمک مي کنند.
گز را مي توان با شيرين کننده هاي سالم تري مثل عصاره استويا که فاقد کالري است و فوايد زيادي براي سلامتي دارد ، تهيه کرد.
تا به حال به اين فکر کرده ايد که در وسط يک روز پر تنش ، چيزي شيرين براي گرفتن روحيه خود احساس کنيد؟ اما پس از احساس کردن اين موضوع فکر مي کنيد شيريني ها براي سلامتي شما چقدر مضر هستند.
اما نگران نباشيد ، گز ها از آنچه فکر مي کنيد سالم تر هستند. آنها نوشيدني هاي شيريني معمولي شما نيستند. آنها از فيبر ، پروتئين و ويتامين هاي منابع طبيعي بارگيري مي شوند. این خوراکی حاوي ميوه هايي مانند کشمش و قره قاط و آجيل مانند بادام نيز ممکن است با کاهش چربي و آنزيم هاي طبيعي سالم در کاهش کلسترول کمک کند.
گز ها يک روش خوشمزه براي جلوگيري از بيماري هاي قلبي عروقي و استخواني هستند. ويتامين ها و مواد معدني موجود در گز با آجيل همچنين باعث تقويت فعاليت و عملکرد مغز مي شود.
انواع گز
در ادامه انواع آنها را به شما معرفي مي کنيم:
آردي
از نمونه پر طرفدار ترين گز ها در ايران مخصوصا شهر اصفهان گز آردي است. همچنين شما ميتوانيد در داخل اين گز تکه هاي پسته و بادام را پيدا کنيد.
بادام عسل
گز بادام عسل پر از عسل و عطر و طعم بادام است. اين نوع با سه نوع آجيل ، فندق ، بادام ، و پسته تهيه مي شود
نوتلا
چه کسي نوتلا را دوست ندارد؟ اگر طرفدار بسيار خوبي داشته باشيد ، عاشق نوتلا گز خواهيد بود. گز نوتلا پر از فندق و شکلات خوشمزه و خامه اي است. نوتلا به راحتي تهيه مي شود و کمي متفاوت با نوع سنتي شماست. اگر عاشق شکلات هستيد ، اين نوع را مي پرستيد: اين نوع يک پوشش شکلاتي بر روي خود دارد.
لقمه
گز لقمه از نمونه بهترين گز ها در ايران است که به چهار نوع ، لقمه پسته اي، لقمه اي مخلوط ، لقمه بادام ، لقمه گردو تهيه مي شود. اگر اين نوع گز را امتحان کنيد حس ميکنيد در بهشت هستيد.
پسته ايراني
اين گز پسته ايراني اغلب در خاورميانه يافت مي شود. اين پر از پسته است و همچنين از گلاب استفاده مي شود که طعم خوش طعم و گلي را به گز سبز زيبا مي بخشد. در بخش هاي مواد غذايي خاورميانه اي در فروشگاه هاي مواد غذايي و يا فروشگاه هاي خاص بدنبال گلاب باشيد
شکلات سفيد
گز شکلات سفيد غني و پر از عطر و طعم وانيل است و يادآور گل ختمي است. اين ميوه با ميوه هاي خشک و آجيل مختلفي پر شده است و سفارشي سازي آن واقعاً آسان است. همچنين مي توانيد از آن به عنوان پر کننده آب نبات فانتزي استفاده کنيد. روي گز شکلات سفيد يک پوشش کارامل مي بينيد که اين طعم همراه با گز بسيار دلپذير است.
خواص گز
گز سرشار از مواد مغذي ضروري است. گز هاي لذيذ از انواع مختلف آجيل ، شکر و گاهي ميوه نيز تهيه مي شوند. بنابراين ، گز هاي لذيذ به تأمين کليه مواد مغذي ضروري مورد نياز بدن براي رشد طبيعي و عملکردهاي آن کمک مي کنند.
عسل که يکي از مهمترين مواد تشکيل دهنده گز است ، منبع غني از خواص مختلفي است که براي بدن مفيد است. عسل تقريباً روي تمام سيستم هاي بدن مانند سيستم گوارش ، دستگاه تنفسي ، پوست و بسياري ديگر تأثير مثبت دارد. به اين ترتيب مقدار مناسب عسل از طريق مصرف تازه هاي لذيذ به بدن عرضه مي شود. در نتيجه ، بدن از بسياري از شرايط التهابي که عسل يک اثر تسکين دهنده در آنها ايجاد مي کند ، نجات مي يابد.
عملکرد کارآمد سيستم گوارش را ترويج دهيد
علاوه بر تأمين تمام مواد مغذي ضروري براي بدن ، گز يک هدف مهم ديگر نيز دارد. اينها به عملکرد سيستم هضم بدن به کارآمدترين شکل ممکن کمک مي کنند. همچنين فيبر موجود در سيستم گوارشي حاصل از ميوه ها ، آرد يا ساير مواد افزودني ديگر را تأمين مي کند. در نتيجه ، سيستم گوارش از تمام مواد زائد و سموم پاک مي شود. اين فرآيند به اندازه مصرف غذاهاي سالم مهم است. بنابراين ، سلامت بدن به طور طبيعي ارتقا مي يابد.
کنترل وزن
اگرچه گز مملو از شکر است اما شکر مورد استفاده در تهيه گز لذيذ از منبع طبيعي مانند عسل بدست مي آيد. به همين دليل است که منجر به افزايش وزن نمي شود. همچنين سطح قند خون کنترل مي شود. در عين حال ، گز هاي لذيذ نيز چربي کمي دارند. فقط مقادير اندکي از چربي ها در تهيه تازه هاي لذيذ استفاده مي شود و از اين رو به کنترل سطح چربي ها و کلسترول در بدن کمک مي کند. به اين ترتيب بدن از مشکلات مختلف سلامتي نجات مي يابد.
منبع فوري انرژي
گرچه ممکن است گز به صورت ميان وعده يا دسر مصرف شود اما اين منبع انرژي فوري به بدن مي رساند و آن را از ضعف و مشکلات سلامتي مرتبط نجات مي دهد.
فيبر
فيبر هضم را کند مي کند که به نوبه خود ما را براي مدت زمان بيشتري سير نگه مي دارد و به ما کمک مي کند غذاي کمتري بخوريم! اين تنها يکي از بسياري از مزاياي سالم فيبر است - ساير مزايا شامل کاهش کلسترول و کاهش خطر سرطان روده بزرگ و ساير بيماري هاي روده بزرگ است.
براي آگاهي بيشتر در مورد گز به صفحه محتواي گز رجوع کنيد
طرز تهيه گز
اين دستورالعمل به زمان بندي دقيق نياز دارد ، بنابراين مطمئن شويد که دستورالعمل ها را با دقت بخوانيد و قبل از شروع همه مواد لازم را تهيه کنيد. بهتر است گز را در يک روز صاف و با رطوبت کم تهيه کنيد.
وسايل مورد نياز براي تهيه گز
- 3/4 فنجان فندق کامل
- 3/4 فنجان بادام کامل
- 3/4 فنجان پسته کامل
- 2 فنجان شکر دانه ريز
- 1 فنجان شربت ذرت سبک
- 1/2 فنجان عسل
- 1/4 قاشق چايخوري نمک
- 1/4 فنجان آب
- 2 سفيده ، دماي اتاق
- 2 قاشق چايخوري عصاره وانيل
- 1 قاشق چايخوري عصاره بادام
- 1/4 فنجان کره نرم شده
- 1 قاشق چايخوري آب پرتقال
- کاغذ برنج خوراکي
- دماسنج آبنبات
- تابه 9x13
- ميکسر
اين دستورالعمل همچنين خواستار کاغذ برنج خوراکي است که به آن کاغذ ويفر نيز گفته مي شود. کاغذ برنج کمک مي کند تا گز به کاغذ نچسبد و باعث برش ، سرو و ذخيره آب نبات (گز) مي شود. اين نوع کاغذ را اغلب مي توان در بازارهاي مواد غذايي آسيا و برخي فروشگاه هاي غذاي خوشمزه يافت و يا بصورت آنلاين خريداري کرد. همچنين اگر نميتوانيد کاغذ خوراکي برنج را تهيه کنيد ميتوانيد از همان کاغذ روغني استفاده کنيد.
در ادامه با ما همراه شويد تا دستورالعمل گز را به دست آوريد:
شربت قند را بجوشانید
شکر ، شربت ذرت ، عسل و آب را در قابلمه سنگین و بزرگ روی حرارت متوسط قرار دهید. مرتباً هم بزنید تا شکر حل شود ، سپس با استفاده از یک برس شیرینی مرطوب کناره های قابلمه را پاک کنید تا از تشکیل بلورهای قند جلوگیری کند. دماسنج آب نبات را وارد کنید و بدون اینکه هم بزنید ، شربت را بپزید تا جایی که دماسنج آب نبات 252 درجه برسد.
سفیده تخم مرغ زده شده
وقتی شربت قند به دمای مناسب نزدیک شد، سفیده ها را به شربت قند اضافه کنید تا مات شوند. سعی کنید سعی کنید با همزن هم بزنید تا با دمای مناسب شربت همزمان شود. اگر سفیده قبل از شربت آماده شد ، همزن را متوقف کنید تا بیش از حد ضعیف نشده و خرد نشود. شما میتوانید در این مرحله برای عطر و طعم بیشتر گلاب را اضافه کنید.
شربت قند به سفیده های زده شده ریخته شده است
هنگامی که شربت شکر در دمای 252 درجه قرار گرفت ، 1/4 فنجان شربت را با احتیاط برداشته و بقیه شربت را روی حرارت نگه دارید. پس از آن با همزن در حال کار ، 1/4 فنجان داغ شربت را به آرامی و با یک جریان نازک و ثابت درون سفیده ها بریزید. سفیده ها را با سرعت زیاد به مدت پنج دقیقه بزنید تا قله های محکم خود را حفظ کنند.
شربت را تا رسیدن به دمای 315 درجه بجوشانید.
در حالی که سفیده ها زده می شوند ، باقیمانده شربت شکر را بپزید تا به دمای 315 درجه برسند. 315 درجه شربت را با دقت کنترل کنید ، زیرا می تواند به سرعت بیش از حد گرم شود و در اواخر پختن بسوزد.
اضافه کردن سفیده تخم مرغ به شربت
هنگامی که شربت به 315 درجه رسید ، ظرف را از روی حرارت بردارید. همچنین پس از آن اگر یک فنجان شربت بزرگ و داغ در حال جوش آمدن دارید، شربت قند را در فنجان ها کوچکتری بریزید تا ریختن راحت آن در مخلوط کن راحت تر شود. اگر اینگونه نیست ، حتماً هنگام کار با چنین مایعات گرم بسیار محتاط باشید. در حال کار با همزن ، شربت داغ را به آرامی داخل مخلوط کن بریزید
اضافه کردن طعم دهنده و آجیل به شربت قند
همزن را متوقف کرده و عصاره وانیل ، عصاره بادام ، آب شکوفه پرتقال ، نمک و کره را اضافه کنید. میکسر را به مدت پنج دقیقه روشن کنید و یا تا وقتی که میسکر از حالت صدای بلند خارج شد کاسه را از میکسر خارج کرده و آجیل ها را با دست هم بزنید.
ریختن گز بر روی سینی
شما میتوانید گز تهیه شده را بر روی یک ظرف صاف مانند سینی بریزید اما یادتان باشد که قبل از آن کاغذ برنجی یا کاغذ روغنی را بر روی سینی بگذارید سپس گز نیمه مایع را روی سینی ریخته و در کل سینی پخش کنید. سپس آنها را به دلخواه برش بزنید (می توانید آن را به تکه مکعب های 1 سانتی متری برش بزنید) و در آخرین مرحله سینی را در جایی خنک قرار بدهید و تا چند ساعت منتظر بمانید تا خوب سفت شود.
شرایط نگهداری گز
یکی از نکاتی که هنگام خرید اکثر محصولات و از جمله گز بر روی جلد آنها نوشته شده عبارت در جای خشک و خنک نگهداری شود است. مهمترین و شاید اصلی ترین نکته برای نگهداری گز این است که در جای خشک و نیز خنک نگهداری شود، زیرا در گز از سفیده تخم مرغ استفاده شده و مکان خیلی گرم یا سرد برای آن مناسب نیست. همچنین مکان های مرطوب نیز برای نگهداری گز مناسب نمی باشد.
همانگونه که بسیاری از مواد خوراکی را برای استفاده طولانی مدت در فریزر قرار می دهیم، برای نگهداری آن در طولانی مدت نیز می توان آن را در فریزر قرار داد. زمانی که گز در فریزر قرار می گیرد ممکن است اندکی سفت باشد. برای نرم شدن آن نباید گز را در برابر نور مستقیم خورشید قرار داد و اجازه دهید تا با قرار گرفتن در دمای اتاق به مرور نرم شود.
در خرید گز باید به تاریخ انقضا و مواد موجود در آن توجه کرد و اگر آن به طور درست نگهداری شود امکان استفاده از آن حتی پس از تاریخ انقضا وجود دارد. در اکثر آنها از مغز ها استفاده شده به همین دلیل اگر درست نگهداری نشوند رنگ و مزه گز کاملا تغییر می کند و قابل استفاده نمی باشد.
عصاره یا شیره انگبین چیست؟
برای دانستن اینکه انگبین چیست؟ باید گفت انگبین، همان عصاره و یا شهد شیرینی است که توسط حشره های کوچکی بنام پسیل گز تولید می شود. این حشره کوچک با نشستن بر روی ساقه و یا برگ های گیاه صمغ دار و خارداری بنام گون، شیره آن را مکیده و درون کیسه ای که در شکم خود جای دارد، ذخیره می کند.
با گذشت زمان و انجام یک سری واکنش ها، انگبین ساخته می شود. سپس حشره بر روی ساقه گون نشسته و تخم حشراتی که بالغ بر 75 عدد می باشد را بر روی ساقه گیاه گون، مخفی نموده و خود از میان می رود. در طی بهار با بیداری درختان، تخم های پشه، توسط شیره گیاه بالا آمده و به مانند لکه های سفید رنگ ریزی روی برگ گیاهان نمایان می شوند. در این زمان برگ های گیاه گون در خود پیچ و تاب خورده و کندویی برای آن درست می کنند که با گذشت زمان لکه های سفید رنگ به رنگ سیاه تبدیل شده و حشرات نمایان و گز انگبین ساخته می گردد.
خواص انگبین
شربت یا عصاره شیرین انگبین از ترکیبات بسیار مقوی و نشاط آوری تشکیل شده است. انگبین حاوی چند نوع قند و الکل می باشد. حدود 40 تا 50 درصد انگبین از یک ماده قندی بسیار شیرین تشکیل شده که از نظر علمی نوعی الکل به حساب می آید. وجود الکل در ترکیب اصلی این شربت، خاصیت میکروب کشی و ضد عفونی کنندگی آن را بالا برده و در نتیجه در از بین بردن میکروب ها بسیار موثر می باشد.
وجود املاح معدنی از جمله کلسیم و ویتامین D که به وفور در آن یافت می شود، مانع از نرمی استخوان ها شده و در تقویت لثه و سفید کنندگی دندان هم بسیار موثر است.
انگبین خون ساز و تسهیل کننده جریان خون می باشد و با باز کردن مویرگ های بسته مانع از بروز سکته قلبی می شود.
انگبین حاوی ویتامین، فلزات و عناصر معدنی بسیاری می باشد که در صورت کم اشتهایی و یا کمبود غذایی می تواند جایگزین بسیار خوبی باشد. منیزیم موجود در آن تا حدود زیادی می تواند از پیشرفت سرطان جلوگیری کند.
انگبین خاصیت اشعه رادیو اکتیوی داشته که در صورت مصرف با دارو می تواند اثرات آن دارو را تا حد بالایی افزایش دهد.