خواص-گز-را-بشناسید

خواص گز چیست؟

خواص گز چیست؟ گز یک شیرینی در قنادی است که در همه ی کشور ها به شکل ها و دستور پخت های مختلف وجود دارد. شاد شما به دلیل وجود شکر در گز بگویید که گز ضرر دارد اما گز به دلیل داشتن بادام و پسته ، سفیده تخم مرغ و عسل خواص های زیادی پیدا کرده که در ادامه تمام آنها را برای شما بازگو می کنیم:

خواص گز چیست؟

خواص گز که ناشی از بادام است:

بادام به جلوگیری از سرطان ، کمک به کاهش کلسترول ، حفاظت در برابر دیابت ، کمک به تقویت انرژی ، کمک به بالا بردن قدرت مغز ، تولید پروتئین مفید برای قلب سالم ، کاهش وزن و اعصاب و روان کمک میکند.

خواص گز که ناشی از عسل است:

عسل  به رفع آلرژی ، تقویت انرژی بدن ، خواص عسل برای تقویت حافظه ، خواص عسل در کاهش سرفه ، کمک به بهبود خواب ، کمک به رفع شوره سر ، عسل برای خراش‌ها و سوختگی‌ها ، کمک به رفع تبخال ، بازیابی رطوبت پوست ، تقویت سیستم ایمنی ،  کمک به گوارش بدن ، کمک به رفع رفلاکس اسید معده و درمان آکنه کمک می کند.

خواص گز که ناشی از پسته است:

خوردن پسته  به تقویت نیروی جنسی کمک می کند ، پسته خواص آنتی اکسیدانی زیادی ، به هوش و عقل انسان کمک می کند ، به تقویت معده کمک می کند ، به تسکین سرفه کمک می کند ، برای آرامش قلب و آرام کردن اعصاب مفید است ، برای سلامت قلب ، کمک در ایده آل نگه داشتن وزن ، برای باز کردن مجاری کبد مصرف پسته توصیه می شود ، اسهال معمولی و اسهال خونی را درمان می کند.

خواص گز که ناشی از سفیده تخم مرغ است:

جلوگیری از خونریزی معده ، کمک به کاهش چربی در پوست ، کمک به کاهش وزن به دلیل کمبود کالری و کلسترول ، درمان جوش و آکنه ،  تامین پروتئین بدن ،  درمان سوختگی ،  کمک به رشد بیشتر موها ، کمک به رشد استخوان ها و همچنین تخم مرغ دارای ویتامین ب 2 و ویتامین ب 5 است.

خواص گز چیست؟

طرز تهیه گز

گز ها انواع های زیادی دارند که هر کدام از آنها طرز تهیه متفاوتی دارند. طرز تهیه گز آسان است و مردم عاشق درست کردن گز هستند گز در ایران یافت می شود و در شهر تبریز و اصفهان تولید می شود. گز ها انواع مختلفی مثل گز آردی ، گز لقمه ای ، گز میوه ای و گز شکلاتی و غیره  دارد. در ادامه مطلب طرز تهیه یک نمونه از گز را برای شما بازگو می کنیم تا بتوانید از خواص گز بهره مند شوید. پس با ما همراه شوید:

تجهیزات لازم:

  • میکسر ایستاده
  • دماسنج آب نبات
  • ظرف 9 × 13 اینچی
  • کاغذ ویفر (برای قرار دادن بالا و پایین تابه): گاهی اوقات آن را کاغذ برنج می نامند ، کاغذ ویفر یک کاغذ خوراکی است که به دو طرف آب نبات می چسبد. از طریق فروشگاه هایی مانند این فروشگاه موجود است.
  • اسپری نچسب پخت و پز

عناصر و مواد لازم:

  • 1 کیلوگرم بادام (2 پوند یا حدود 4 فنجان)
  • 100 گرم پسته (3.5 اونس یا 1/2 فنجان)
  • 500 گرم عسل (2/4 فنجان)
  • 400 گرم شکر (2 فنجان)
  • 4 سفیده
  • 100 گرم پودر قند (1/2 فنجان)
  • 1 قاشق چایخوری وانیل

دستور پخت  گز:

بادام و پسته را تفت دهید: روش ما این است اما به طور کلی آنها را در یک ورق پخت پهن کرده و برای مدت زمان 10 دقیقه در اجاق 400 درجه قرار دهید ، و گاه تابه را تکان دهید تا مطمئن شوید به طور یکنواخت نان برشته می شوند.

تابه را با اسپری پخت و پز بپاشید و آن را با کاغذ ویفر روکش کنید.

روش ما این است که یک قابلمه متوسط ​​را پر کنید و یک سوم آب پر شود و سپس یک قابلمه کوچکتر درون آن قرار دهید. ته قابلمه کوچک درون آب گرم شده قرار دارد. عسل را گرم کنید ، مرتب هم بزنید. در ظرف دیگر ، شکر را با هدف 250-265 درجه فارنهایت گرم کنید. هنگامی که به دمای مناسب رسید ، آن را به عسل اضافه کنید (مراقب باشید خود را نسوزانید!). حرارت را ثابت نگه دارید و هم زدن را ادامه دهید تا زمانی که به 280-290 درجه فارنهایت برسد.

در مخلوط کن ایستاده ، سفیده ها را به قله های سفت بزنید و سپس مخلوط عسل / شکر را هر چند وقت یکبار و با دقت به آن اضافه کنید. مخلوط باید بلافاصله با خنک شدن شروع به ضخیم شدن کند. میکسر را از متوسط ​​به بالا نگه دارید. مجبور هستید که با ضخامت گلوله گز مبارزه کنید. اینجا جایی است که شما تمام هوا و جوانی کرکی را به آب نبات می زنید. شروع به تشکیل یک توپ در اطراف قابلمه ضرب و شتم می کند و قوام یک خمیر کلوچه شکلاتی بسیار ضخیم با چسبندگی تافی پس از 6-8 دقیقه دارد. در این مرحله آجیل های گرم و پودر قند را اضافه کنید.

به محض مخلوط شدن مغزها در خمیر ، آن را در ظرف آماده شده بریزید. گز ها ضخیم خواهد بود و ممکن است برای بیرون آوردن آن به یک دست اضافی نیاز داشته باشید. سعی کنید یک قاشق چوبی را با اسپری پخت و پز بپوشانید تا به چسبندگی کمک کند. خمیر را صاف کرده و روی آن را با یک ورق کاغذ ویفر بپوشانید. از یک وردنه برای صاف کردن ظرف استفاده کنید ، آب نبات تقریباً بلافاصله سفت و سخت می شود ، بنابراین هرچه سریعتر آن را صاف کنید ، هرگز عالی نخواهد بود ، این کیفیت خوب روستایی است که شما برای آن استفاده می کنید. اجازه دهید حداقل یک ساعت در طول شب خنک شود.

بعد از خنک شدن ، گز را روی تخته برش بریزید و به صورت نوارهایی برش بزنید و سپس آنها را به اندازه دلخواه برش بزنید. قطعات را در سلفون یا کاغذ موم بپیچید و این گز تا مدت های زیادی دوام خواهد داشت.

شما همچنین می توانید با افزودن تکه های شکلات ، توت ، پوست لیمو ، انواع دیگر آجیل ها و غیره گز را تجربه کنید.

اشتراک گذاری

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *